HOME

 

Sinds 1 Januarie 2002 heb ik nog maar 1 combinatie.

Die Irma kun je in principe alles mee rijden omdat je de lagen belast op iedere hoogte kunt vergrendelen. Maar hij is perfect voor varkens en biggen en zeugen. Ook kun je op de aanhanger 3 lagen zeugen.

En voor nuchtere kalveren is hij ook zeer geschikt. Omdat de aanhanger bij 3 lagen nog een hoogte per laag heeft van 110cm, de voorwagen ook heeft bij 3 lagen ook nog ruim 90cm en de onderkant van de lagen zijn vlak dit is goed zodat ze zich niet kunnen stoten met hun rug.

Sinds de overheid de regel heeft gemaakt dat je niet meer zwaarder dan 44 ton mag wegen voor een export rit, heb ik er nog een lichte aanhanger bij gekocht. Deze is voor als ik met biggen of vetten over de grens moet. De hanger is een 4 dekker cuppers. onder 120cm met de mogelijkheid er een vloer in te leggen dus dan 2x 60cm.De bovenste 2 vloeren zijn 90 cm. Dus met deze kan ik 4 lagen biggen of 3 lagen vette varkens rijden. Dat is voor mij genoeg.

 

Op de bovenste foto de Super irma combinatie in zijn geheel met 2x 4 lagen biggen(dus nog voor de rare regel) en de onderste foto met mijn cuppers aanhanger erachter in spanje op een schoonmaakplaats.