HOME

 

Hier enkele voorbeelden als we aan het werk zijn. Dan kun je duidelijk zien dat je er alles mee kunt laden en hoe gemakkelijk dat gaat.

Hier heb ik net een volle wagen biggen gelost.  Zoals je kunt zien kunnen ze er zo afwandelen. Zo van de voorwagen via de aanhanger de stal in. Als je dan makkelijke hokken in de stal hebt, los je een volle combinatie in een mum van tijd, met veel plezier en zonder geweld.

 

 

Hier ben ik samen met Piet Nooyen  aan het lossen. Dit was een heel leuk ritje. We moesten de hele combinatie lossen aan die deur in Lleida in Spanje. Zoals je kunt zien gebeurd dit zonder af te koppelen. Binnen een uur waren we leeg. Even wat met dat boertje gekletst.Toen even van de zon genoten wat geeeten met collega's en weer  als de  brandweer naar huis.

 

Hier onder zijn we in spanje. Pinky, Piet en Rick van Leeuwen. Hier zijn we in Girona waar we 800 biggen moesten lossen die op de voorwagen en 2 lagen van de aanhanger zaten. Dus toen hebben we de voorwagen eerst gelost, toen die 2 lagen van de aanhanger gejagen en die 300 die naar Lleida moesten even op de voorwagen gedaan, zonder ook maar een keer het hele circus te verzetten. Na lekker met de boer wat gegeten te hebben zijn we met de voorwagen alleen naar Lleida gegast,   als een kogel tegen "El Bruc"  omhoog, biggentjes vlug even gelost en toen rust. Gauw genoeg kwamen we een collega tegen en hebben we samen wat gegeten in het "Appeltje".( zie foto 2) En op de derde foto zijn we op de terugweg waar we even een bakkie koffie pakken.

 

 

Hier is John Bakker strieren van ong. 700 kg aan het lossen.

 

Hier is te zien dat je er ook prima nuchtere kalveren mee kunt laden.  Op de eerste foto kun je zien hoe ze door de aanhanger in de voorwagen lopen. Op de tweede foto is te zien dat ze allemaal een plaatsje aan het zoeken zijn. En de derde foto laat zien dat ze na een half uurtje  allemaal lekker hun plaatsje gevonden hebben.

 

Hier ben ik zelf schapen aan het lossen in de wei. Ze kunnen er allemaal zo af lopen omdat de vloeren belast omhoog en naar beneden gaan voor schapen is dat ideaal omdat als er eentje voorop loopt de rest erachter aanrent. Als je dan steeds met de brug omhoog en naar beneden moet lopen die helemaal niet.En doordat voor de luchtvering omhoog is en achter naar beneden, zakt hij achter meer dan 25 cm, zodat het vlak mogelijk is.